Ваш син - гей?!

Ніколи всерйоз не замислювалась про гомосексуалізм. Тобто, люди з нетрадиційною сексуальною орієнтацією не привертали моєї уваги, не виділялись як щось «неприйнятне» чи особливе. Зрештою, я вважаю себе толерантною щодо питань інтимної свободи і взагалі сексуальних стосунків, а серед моїх знайомих є чимало представників ЛГБТ-спільноти. «Тоді в чому проблема?», — запитаєте ви. Приводом для роздумів став фільм «Молитви за Боббі» (Prayers for Bobby), який на проблему геїв змусив подивитись по-новому.
За сюжетом, 20-літній юнак раптово усвідомлює, що його приваблюють чоловіки. У цьому нема нічого страшного, якби не релігійно-консервативна родина Боббі, а особливо його мати, котра вважає, що після смерті усі члени її сім'ї потраплять у рай, якщо житимуть згідно біблійних заповідей. Зрозуміло, що гомосексуалізм, з погляду Євангелія, є тяжким гріхом, який веде до пекла. І от ця любляча матуся усіма способами намагається «вилікувати» Боббі. Зрештою, хлопець не витримує цих знущань над собою і вчиняє самогубство.
Друга частина фільму — роздуми матері про гомосексуалізм та пошуки відповідей на це питання серед священників та суспільства.
І от я подумала: як це — знати, що твоя дитина особлива, не така, як усі, й жити з цим? Як прийняти, що твій син/дочка є представниками сексуальних меншин?


На фото — кадр з фільму

88 коментарів

Анатолій Кримський
Та будь моя воля, я б зі слова «гей» зробив би дієслово.
Оксана Яблонська
яким чином?
Анатолій Кримський
Таце ж просто. Вживати слово гей, як наказову форму дієслова. Наприклад: читай, стріляй, гей.
Тобто в інфінітіві це буде: читити, стріляти, гети або геть.
Лілія Шутяк
Оригінальне трактування)
Оксана Яблонська
слово «геть» в наказовій формі звучить «пріч» :)
Анатолій Кримський
Я не боюсь збагачувати рідну мову новими словами.
Оксана Яблонська
задуматись над тим, хто для тебе важливіший — дитина чи суспільство. якщо дитина, то стати на її бік і прийняти її вибір.
існує багато теорій появи гомосексуалізму. задатки до нього іноді закладаються ще у внутрішньоутробному розвитку.
звинувачувати чи виправляти не потрібно. потрібно любити, як досі любили, не знаючи про прихильності.
Лілія Шутяк
Так, але нерідко матері обирають саме думку суспільства (що скажуть на роботі, рідні, ледь знайомі люди)… Гомосексуалізм — ніби тавро, яке неможливо змити. Хоча насправді це зовсім не так!
Роман Жахів
— Мамо, я кохаю сусідського Пєтю.
— Йой, Васильку, так він же ж москаль!
Алька Ситар
Мені страшно таке уявити, щоб моя дитина була нетрадиційної орієнтації. Звичайно, я зараз напишу і навіть на цю хвилину так думаю, аби здорова була (був), аби щастя мала (мав), аби в радості й достатку жила (жив). Але коли з цим зустрічаєшся в реальності, а не в роздумах, то реагуєш злвсім інакше. Напевне, ми є заручниками суспільної думки водночас будучи і частинкою суспільства.
Остап Ножак
одна із суспільних думок ХІХ століття (або ще раніше): «жінкам не можна вчитися, навчання їм шкодить».
Алька Ситар
Дякувати Богу, суспільство усвідомило хибність цієї тези )))
Володимир Антонюк
Суспільство — так, чоловіки — ні ;). Принаймні не всі. Жінка має бути сумирна, в халаті і не займатися політикою — про це навіть діючий прем'єр-міністр Азаров неодноразово заявляв. А він знає, що говорить.
Лілія Шутяк
Довгий час побутував (і подекуди й зараз побутує) сексизм, який прирівнює жінок і сексуальні меншини до недолюдей у порівнянні з чоловіками…
Галина Дичковська
Фільму не бачила, але з переказу виглядає, що це чергова пропаганда гомосексуалізму за принципом: жорстокі і безсердечні релігійні гетеросексуали та благородні і бідні, прагнучі любові гомосексуали.

Якщо ваш син — гей, це однозначно показник того, що у вашому ГЕТЕРОСЕКСУАЛЬНОМУ житті НЕМА ЛЮБОВІ І ЩАСТЯ.
Якщо за сценарієм фільму, мамі треба було не виправляти сина, а подивитися на свої стосунки з чоловіком. Цілком ймовірно, що це стосунки формальні, де секс — це гріх і обовязок дітонародження, відсутність любові компенсується контролем, в тому числі через релігійні правила.
Лілія Шутяк
У фільмі є момент, коли мати приходить з сином до психоаналітика, а той радить хлопцю більше часу проводити з батьком.
Галина Дичковська
Порада правильна, хоч суть не в «більше часу», а в якісній чоловічій ініціації. Батько, яий відторгує сина — явище надзвичайно поширене. Нажаль, сучасне суспільство втратило чи майже втратило інструменти ініціації, які людині вкрай необхідні. Хлопцеві/чоловікові (жінок це теж стосується, але тут не про них) необхідною є ініціація як перехід-прийняття в чоловічість. Містичну чоловічість, коли хочете.
Як тоталітарне, так і ліберальне суспільство цього не дає. В тоталітаризмі єдиним (по суті) самцем є Перший (імператор), всі інші можуть реалізовуватися як самці ТІЛЬКИ в рамках Його дозволу, тобто вони є тільки продовженням чоловічості Першого, а не реалізаторами Власної чоловічості.
В лібералізмі Кожен не визнає чоловічості Кожного, хоч всі намагаються реалізувати себе. Тобто це ситуація безлічі імператорів, де ніхто нікого імператором не визнає.
Ініціація — це суб*єкт-суб*єктне долучення чоловіка(хлопця) до ЧОЛОВІЧОСТІ, введення в чоловіче містичне поле. Надання чоловічої підтримки тощо.
Це психологічна потреба і навіть необхідність.
Гомосексуалізм інколи є перверзійної формою даної потреби.
Надія Григоренко
«Якщо ваш син — гей, це однозначно показник того, що у вашому ГЕТЕРОСЕКСУАЛЬНОМУ житті НЕМА ЛЮБОВІ І ЩАСТЯ.»
Це правильно, якщо природа гомосексуалізму психічна.
Якщо ж природа — фізіологічна (в т.ч. і генетична), то тут вже не має значення, який приклад подають батьки.
Наразі вчені ще сперечаються на рахунок того, як виникає нетрадиційний потяг. Відомо те, що і у тваринному світі теж існує це явище, причому більше поширене серед самців. Це аргумент на захист фізіологічного походження.
На захист теорії про психічне походження — наявність «бі», а також те, що нетрадиційні потяги часто виникають не одразу після народження, а часто вже у зріломі віці і навіть у людей, що перебувають у шлюбі.
Галина Дичковська
Надійко, я не вірю в фізіологічність цього явища. Якщо тільки не йдеться про надзвичайно рідкісні феномени генетичних носіїв XXY хромосомного набору. Що стосується гомосексуальності в світі тварин, то вона розвивається в ситуації гострого браку самок. А що за фізіологією 1(одному) самцеві необхідна велика кількість самок, то така ситуація не така вже й рідкість, особливо в середовищі, де популяції тварин «підкоректовані» цивілізацією.
Остап Ножак
Цей фільм не схожий на пропаганду гомосексуалізму, раджу подивитися, він досить повчальний.
Там більше йдеться про проблеми в сім'ї, котрі призводять до особистих непорозумінь: спілкування батьків з дітьми, стосунки між чоловіком і жінкою, довіра між братами.
Тобто річ не в тім, що хтось у родині гей чи лесбіянка. Річ у тому, як це сприймають решта членів (членкинь). Якщо людина відрізняється від інших і це веде до її самогубства, то навряд чи це пропаганда "іншості".
Коли одного дня до мене підійде син і скаже: «слухай, старий, я мав у ср@ці це все, я пішов жити з Васьою, я його люблю», то я йому відповім: «будь обережний, я тебе теж люблю, приходьте в гості». Для чого псувати йому життя лікуваннями й нервами?
Лілія Шутяк
Правильно! Найгірше те, що страждає від цього як дитина, так і батьки (останні точно більше!)
Галина Дичковська
Дивним чином наша релігійність має суттєву спрямованість на гомосексуальність.
Хто є святим?
Чоловік, що не знав/не любив жінку.
Відповідно навіть гетеросексуальний чоловік намагається бути із жінкою формально, тільки тілесно, уникаючи взаємодії, уникаючи «слухати» жінку, вважаючи це чимось не-чоловічим (тут дуже ілюстративним є ортодоксальне єврейство в ліжку «через простинку». Тобто навіть ведучи гетеросексуальний спосіб життя, чоловік намагається довести і підкреслити, що він — без жінки.
Святість статевості прямо і відкрито я зустрічала тільки в суфізмі, та трохи в нашому язичництві (архаїчному, бо сучасне часто просто переспівує православя і домострой на язичницький лад).
З іншого боку святість статевості є ПРИРОДНОЮ, а тому певним чином кожному з нас притаманна.
Святослав Вишинський
Святість у релігії не має жодного відношення до гомосексуальності: йдеться про осягнення духовної цілості через містичний союз із душею, тобто, в деякому сенсі — віднайдення жіночого начала в собі самому. В окремих релігійних практиках (тантризм) це може включати і жінку, як утілення жіночого начала — однак може і не включати (інші напрямки того ж тантризму), що водночас не означає її виключення як сили на шляху духовної реалізації.
Галина Дичковська
Святославе, категорично з Вами не погоджуюсь. Причому це моє «непогодження» — не мої теоретичні роздуми, а емпіричні напрацювання, виведені із роботи з «релігійними» людьми. Тут питання про те, ЩО таке релігійність, релігійнісь-формальність, релігійність-конфесійність тощо. Питання Що таке святість. Святість як Ви написали — осягнення цілісності чи святість — аскетизм, чи святість — послух, чи святість — жертовність, чи святість — цнота, чи…
В побутовому, середньостатистичному розумінні «релігійних» людей святість — це насамперед антистатевість. За цей свій вислів беру відповідальність як емпірик.Саме тому, саме така «святість» є психологічним підгрунтям гомосексуалізму. (Договорюються вони в своєму середовищі навіть до того, що Ангели — це просто досконалі гомосексуали).
Святість як цілісність (тут погоджуюсь із Святославом) прямо протилежна гомосексуалізму і не має до нього відношення нінайменшого.Тільки таке розуміння святості достатньо рідкісне. Навіть у Вашому повідомленні стосовно святості-цілісності «водночас не означає її/жінки/ виключення як сили на шляху духовної реалізації» скоріше йдеться про «примирення» з існуванням жіночого, ніж усвідомлення його як НЕОБХІДНОЇ складової цілісності. Хоча, це може бути моя неточна інтерпретація тексту.
Іван Білик
З дітьми необхідно вести серйозні розмови із моменту народження, а батькам ще раніше. Їм необхідно пояснювати та серйозно відповідати на запитання. Відповіді на кшалт «це погано» приводять до ще більшої цікавості та бажання спробувати.
Якщо вже таке сталося, то необхідно відверто поговорити без приниження гідності, якщо не вдається переконати, то просто сказати, що не схвалюєте їхню поведінку та стиль життя.
Лілія Шутяк
Гадаю, розмова про те, що батько/мати не схвалює такий вибір дитини, додасть їй ще більшого бажання продовжувати в тому ж дусі. До того ж, навряд чи щось зміниться від самої розмови. Кажуть, що потяг до осіб своєї статі у дитини виробляється від народження і, втручаючись у це, ми наносимо їй психологічну шкоду.
Олександр Ткачук
Син прийшов додому говорить татові: я гей.
Тато каже синові піди в комору візьми літру огірків квашених.
Син пішов приніс.
Тато: тапер зїш
Син зїв.
Тато: тепер неси літру молока і пий.
Син випив і бігом в туалет дрище аж гай шумить.
Тато ходить збоку і примовляє отак аби знав сину для чого втебе срака.
Альберт Комарі
Супер!!! ;)) Оце так трактування! Давно же не отримував такого кайфу від анекдоту!!!
Андрій Круглашов
Я теж задумався. Якби єдиний син виявився геєм, то це прийняти нелегко. А якщо є принаймні двоє, один з яких, як то кажуть, «straight», то це не фатально.
Краще щасливий гей ніж нещасний гетеросексуал.
Тим паче світ і так перенаселений і з економічної точки зору альянс двох чоловіків — не так і погано.
Адже далеко не всі люди створені для сімейних стосунків.

Проте я думаю, що чистих геїв не так і багато. Чимало людей в більшій чи меншій мірі бісексуальні. Тому одностатеві симпатії далеко не завжди означають, що людина не може покохати протилежну стать.
Ігор Гамаль
Краще щасливий гей ніж нещасний гетеросексуал.
Не зрозуміло причому тут щастя?! Так можна перенести це і в іншу площину:
Краще ситий гей, ніж голодний гетеросексуал;
Краще взутий гей, ніж босий гетеросексуал;
Краще…
Не бачу зв'язку, чому «нещасливий» гетеросексуал?
Алька Ситар
якщо він гей, то гей, а якщо гетеросексуал, то гетеросексуал.
Остап Ножак
коректа: «краще щасливий гей, ніж нещасний гей, котрий змушений себе видавати за гетеросексуала»
Ігор Гамаль
А взагалі, прочитавши коментарі, я трохи в шоці… Якщо Ви визнаєте, що гомосексуалізм — відхилення, то треба сприймати це як хворобу. А як можна «миритись» з хворобою? Її треба лікувати…

Найгірше те, що в сучасному світі, з глобалізацією всім нав'язують космополітизм, толерантність, піде**стію… Причому, роблять це справжні збоченці, які сидять в європейських парламентах і за ними такі шлейфи «справ» про неповнолітніх і т.п…
Лілія Шутяк
Ігоре, Ви вважаєте, що гомосексуалізм потрібно лікувати? Але як: чоловік або є геєм, або ні. Втручатися в особисте життя, намагатись змінити сексуальні преференції — це низько і безрезультативно. Інша справа — пропаганда гомосексуалізму. За це потрібно карати!
Ігор Гамаль
Але як: чоловік або є геєм, або ні.
Чоловік не є геєм і «крапка». Багато що можна «вилікувати» просто нормальним вихованням в дитинстві.
Лілія Шутяк
Гадаєте, якщо хлопчик з дитинства має потяг до суконь, маминої помади та інших хлопчиків, то це можна вилікувати?!!!
Ігор Гамаль
Сумніваюсь, що такий потяг можливий без «гомо-фону»(Вєрка Сєрдючка, фільм описаний Вами, та й взагалі сучасний збочений інформаційний простір), який зараз присутній.
Оксана Яблонська
не варто проводити таку аналогію, може у хлопчика добре розвинені акторські схильності.
моя колишня сусідка усе сподівалася на дівчинку, а народжувала синів. наймолодшого вбирала у дівчачі сукенки десь до 5 років, хоча навколо усі її ганили за таке. нині цей чоловік є прекрасним сім'янином, батьком дітей і повноцінним гетеросексуалом. врешті, тоги носили у Греції, а кілти носять і нині у Шотландії.
Ірина Голуб
«Тим паче світ і так перенаселений і з економічної точки зору альянс двох чоловіків — не так і погано»
А про демографічну кризу ми говоримо, щоб було про що говорити, так?
«Багато що можна «вилікувати» просто нормальним вихованням в дитинстві»
Нормальним — це яким? А яке виховання сприяє виникненню гомо-нахилів? Я можу зрозуміти, яке виховання вплинуло на педофілів, вбивць, маніяків. А на гомосексуалістів?
А люди, які добровільно погоджуються на програми «перевиховання», які самі не сприймають свої гомосексуальності? Настільки сильне виховання?
Михайло Шморгун
Гомосексуалізм — це явище характерне для «Вищого світу». Того світу де не треба думати про те де б заробити копійку, у тому світі де всі матеріальні блага досяжні, виховуються подібні індивіди… Сімя для них не батько з матірю, а паралельне суспільство, яке забувши про матеріальні проблеми вироджує своїх синів і дочок.
В основному, у цих людей немає мрії в житті.
Ірина Голуб
Наведете статистику? так, я згідна, ми більше ознайомлені з такими випадками саме у «вищому світі», бо про представників «вищого світу» простіше дізнатися, ніж про якогось там Фєдю із Дніпропетровська. А хтось рахував отих «Фєдєй»?
Михайло Шморгун
Захищаючи гомосексуалістів — ви захащаєте той світ у якому вони живуть. Він вабить багатьох, тож це нормально. ( так само як і сам феномен гом....)
П.С. Всі Фєді — пораховані :)
Ірина Голуб
Хм, я не захищаю гомосексуалістів. Захищати їх — означає загострювати конкуренцію між нами, жінками :) Думаєте, мені воно треба? Та ніколи! :))
Я, швидше, проти того, що у всьому винне виключно середовище. Я вважаю, що мають місце і вроджені особливості, відкидати їх не можна.
Лілія Шутяк
Справді, Ірино, неодноразово задумувалась над тим, що сексуальна орієнтація людини закладається в ній ще від народження! Питання в тому, КОЛИ дитина зрозуміє, що вона «нетрадиційна». Як писав французький класик Золя, при вихованні дитини середовище таке ж важливе, як і гени. Без обох цих факторів — нікуди!
Альберт Комарі
Ліля, це, напевно, таки є правдою. Але тішуся: я — нормальний! І люблю тільки вас, гарні, прекрасні жінки!!!
Ігор Гамаль
Вашою ж мовою, які у Вас є докази що мають місце і вроджені особливості? Наведете статистику?
Ірина Голуб
Що ж, я не спеціаліст у медицині чи біології, тому заздалегідь вибачаюся, коли щось скажу не так… Як я думаю:
проводячи паралелі між умовними рефлексами і набутими особливостями (характеру? якось так...), а також між безумовними рефлексами і вродженими особливостями (того ж характеру, перепрошую, я в медичній термінології таки геть слабка), а також пам’ятаючи, що умовні рефлекси можуть з часом зникати, я для себе роблю висновок: якби гомосексуалізм був викликаний лише зовнішніми факторами, його МОЖНА БУЛО Б вилікувати. АЛЕ! Є відомості про те (і я вже про це писала), як людей за їхнім бажанням лікували, часом досить жорстокими методами. На жаль, не можу повідомити вам джерело, бо вже й сама його не пам’ятаю… Ці методи мали як психологічний, так і фізіологічний характер. І дуже часто лікарям так і не вдавалося досягти позитивних результатів. Висновки робіть самі. Знову ж таки, якщо десь помилилася — виправляйте.
Щодо статистики: її в мене немає, але ж я і не кажу, що когось більше, когось менше. Я кажу, що існують різні причини, і не можна сприймати одну і відкидати іншу.
Володимир Антонюк
Я навіть знаю одного слєсаря-гомосяку. Він працює на трубопрокатному заводі в Челябінську.
Ірина Голуб
))))))))))))))))
особисто мене ви обеззброюєте своїми коментами ))))
захотіла би посваритися з вами — не змогла б… ))
Віталія Козменко
Ви знаєте, я абсолютно нічого не маю проти геїв чи лесбіянок. Це їхній вибір чи їхня карма. Але я переконана, що не хотіла б, щоб мої діти з дитинства дивилися як цілуються двоє дорослих чоловіків. Мені гидко таке спостерігати. Нехай це буде таємницею певного кола осіб, для чого виставляти все на показ (маю на увазі гей-паради і т.п.)?
Юля Шешуряк
Приєднуюся до цієї думки.
Лілія Шутяк
У сучасному світі відбувається активна популяризація нетрадиційної орієнтації — це вже інше питання. Але для того, аби дитина не брала приклад з дядь і тьоть по «ящику», потрібно не соромитись пояснити їй що і до чого… Тут уже все залежить від такту і сміливості батьків.
Ігор Гамаль
Ну ось, знову повертаємось до виховання :)
Альберт Комарі
Віталіє! З кожним твоїм словом і реченням згідний! Кожному своє, най Бог дарує щастя всім і так, як цим розпорядилося життя, але так, щоби не напоказ!!!
Алька Ситар
я теж розділяю вашу думку. І паралельно собі мислю: якщо чоловік з жінкою цілуються при всіх і це вважається нормою, то чому два чоловіки цього зробити не можуть? До речі, поцілунок двох жінок чомусь прийнятніше спостерігати. Тут, напевне, вже наше виховання відіграє роль — на що можемо дивитись, а на що — ні.
Юля Шешуряк
Якби у мене був син — не знаю, як би я реагувала на його голубізм. Але у мене дочка. а лесбійство більш позитивно сприймається суспільством. Тому — я би це пережила.
Лілія Шутяк
Гадаю, лесбійство дочки я б також пережила…
Оксана Яблонська
От, бачите. Уся справа в упередженості.
Для вас лесбійство є більш прийнятне, ніж чоловічий гомосексуалізм.

Колись я читала цікаву інформацію про те, що на дуже ранніх стадіях розвитку ембріона людини можлива зміна його статі. Для цього цілком достатньо переляку мами, зміни її біохімічних показників. Задумайтеся чи кожна жінка знає, що завагітніла?
Це питання стосується не тільки екології сім'ї, духовного виховання, а і екології суспільства, довкілля, чистоти харчів, які споживає людина.
Не треба так огульно сприймати усю інформацію про гомосексуалізм чи інші схожі відхилення, ще ж є і двостатевість (гермафродитизм).
А може це попередження для людства? Ми не тільки перенаселили планету, ми її нахабно загадили. І пора очистити наші Авгієві стайні, у які ми перетворили Землю.
Оксана Яблонська
Про зміну статі я написала з тої точки зору, що генетично є закладки для однієї статі, а фізіологічно народжується інша. Одна людина так і почуває себе дівчинкою, будучи нею, чи хлопчиком, будучи ним. А інша почуває себе дівчинкою, маючи фізіологічні ознаки хлопчика, чи навпаки.
Лілія Шутяк
От я в дитинстві мріяла бути хлопчиком, поки трошки не підросла і не побачила, що жінкою бути куди цікавіше!!!
Остап Ножак
у хлопчиків теж багато цікавих речей)
Лілія Шутяк
Так, але у дівчаток більше))))
Остап Ножак
… — сказала дівчинка.:-р
Євген Славянов
Переначелили, загадили? То що, гомосексуалізм тільки зараз з*явився? А що робити з Древньою Грецією?
Альберт Комарі
Так, дівчата, не треба про це! У мене доня, і нехай краще матиму доброго зятя, аніж «зятю» чи як!!! :))
Галина Дичковська
h-dychkovska.vkursi.com/395.html

Це не казка про гомосексуалізм. Це — замальовка з натури. Всі персонажі справжні. Всі подіїї — також. Просто описані дещо не звично.
Остап Ножак
А чому незвично?..
Євген Славянов
З мого погляду, гомосексуалізм — це наслідок неправильного розвитку суспільства, коли чоловік споконвіку приречений знаходитись у «групі ризику» і з представниками своєї ж статі, тобто у в*язницях, в армії, в експедиціях ітд. Чоловік приречений таким чином на гомосексуальність, позаяк завжди має гостру потребу вираження сексуальної енергії, а в таких умовах може її викинути тільки в гомо стать. Потім це все передається генетично.
Звісно, лікувати вже «сформованого» гея — це дурня, але я також підтримую думку, що нехай вони десь збираються окремо в своїх клубах і не нав*язують себе суспільству. Що ж стосується, наприклад, легалізації одностатевих шлюбів, то хай легалізують, але не називають це шлюбом, бо шлюб — це виключно союз чоловіка і жінки. Тож хай вигадають власну термінологію.
Разом з тим треба пам*ятати, що гомосексуалізм — це все ж таки аномалія, хоча б тому, що він біологічно не виправданий, бо не забезпечує репродуктивну функцію, та й, перепрошую, просто тому, що чоловічі геніталії пристосовані саме тільки до жіночих і тут уже нічого не поробиш.
І не можна допускати таких ганебних випадків, як ото у Амстердамі хочуть ввести (чи вже ввели?) у школі предмет «гомосексуалізм».
Євген Славянов
Поза всім іншим, треба ще розрізняти гомосексуалізм «за станом душі», за предиспозицією і з розбещеності, що є наслідком споживацьокого суспільства, коли є модним все спробувати.
Євген Славянов
Був би дуже вдячний, якщо б ви, пане(і) анонім, вербалізували свій мінус. Насправді дуже цікаво, що саме вам не сподобалось.
Михайло Шморгун
анонімність — це дуже прикро, я особисто Вашу думку підтримую (ставлю Вам плюс ). Аномалія є аномалія…
Тодар Лахвіч
У мяне ёсць сын. Яму 9. Калі праз 10 год ён да мяне прыйдзе і скажа, тату, я люблю хлапца…
Што я адкажу? Я спытаюся, хто ён, які… І пажадаю шчасця. Бо гэта самае галоўнае ў жыцці. Адзінае, я скажу, што ў нас любіць «нетрадыцыйна» больш складана. Што будзе больш цяжка змагацца і абараняць свае шчасце. Ці гатовы ты для гэтага, сынку?
Так, на жаль наша грамадства вельмі не любіць «нетрадыцыйнасць». Але ж гэта ва ўсім…
Напрыклад, на Беларусі, беларускамоўны загадчык хімічнай кафедры.....- гэта вельмі нетрадыцыйна (ну хоць бы філолаг, а то хімік!!!, вы нават не ўяўляеце, але гэта так!). І я думаю, што ў нас, гэта нават больш цяжка, чым быць геем.
Але, калі маеш унутраную пераканансць і любоў (у выпадку беларускамоўнасці — да сваёй культуры, спадчыны...) -гэта не выклік, не поза, а шлях да шчасця.
Таму моцныя людзі маюць права на шчасце ў будзь-якой, нават самай нетрадыцыйнай сітуацыі))).
Ось, забыўся за мудрагелістымі словамі)))
Я бы найперш спытаў сына: " А ці любіце вы адзін аднога?".
ГЭТА ГАЛОЎНАЕ! Калі ёсць Любоў — усё астатняе наогул не тэма для абмеркаванняў)
Ірина Голуб
Ви щаслива людина, Тодаре. Я Вас не знаю, але я впевнена, що це саме так. Чому? Та тому, що Ви не мучаєтесь тим, що казатимуть інші, як відреагує суспільство, а шукаєте відповіді в собі. А це — найперша ознака внутрішньої гармонії і щастя.
Хотілося би, щоб і моя сім’я завжди так сприймала те, що відбувається у моєму житті… ))
Тодар Лахвіч
мабуть і так))). Тепер, так, майже так…
треба подумати))) чи маю я вже певні «ознакі внутрішньої гармонії і щастя»)))
Мабуть))) я сподіваюся, що так
Але раніше, я дуже богато думав, як відреагує суспільство. Занадто богато. Просто мінув час…
І тепер я не такий))
Святослав Вишинський
«Если кто ляжет с мужчиною, как с женщиною, то оба они сделали мерзость: да будут преданы смерти, кровь их на них». (Лев. 20:13) "… Соблюдайте постановления Мои и законы Мои и не делайте всех этих мерзостей, ни туземец, ни пришлец, живущий между вами, ибо все эти мерзости делали люди сей земли, что пред вами, и осквернилась земля; чтоб и вас не свергнула с себя земля, когда вы станете осквернять ее, как она свергнула народы, бывшие прежде вас; ибо если кто будет делать все эти мерзости, то души делающих это истреблены будут из народа своего". (Лев. 18:26-29)
Михайло Шморгун
На цьому дискусію можна було б закінчувати…
Вибір є завжди — хочеш бути п.даром (геєм, голосексуалістом, людиною нетрадиційної сексуальної оріємнтації) — будь, але при цьому суспільний остракізм та повсемістне нерозуміння — це ціна за аномальне відхилення від традиційних норм співіснування людей.
Святослав Вишинський
Факт дискусії з атеїстами не міг би дивувати — дивує обставина, що «толерантні» до гомосексуалізму нерідко, як і ряд дописувачів блогосфери, паралельно ведуть мову про Бога, любов та ін., прямо підмінюючи слова Біблії своїми суб'єктивними вподобаннями та точками зору. Очевидно, що значно легше та зручніше винаходити «власного» Бога, зводячи Його «бачення» до рівня особистого світогляду, аніж чути те, що сказано Ним самим. Або просто: поставити Йому — «мінус».
Остап Ножак
Святославе, замість того, аби цитувати окремі рядки Біблії, подивіться фільм, з котрого почалася дискусія. Там є відповідь. І про Бога, і про віру, і навіть з біблійними цитатами.
Святослав Вишинський
Для віруючих відповідь — у Бога та Його пророків, а не у фільмі. Ігнорування очевидного — гомосексуалізм названий смертним гріхом як у Біблії, так і в Корані — зі спекуляціями на тему «любові» і «розуміння» — тільки підтверджують вище написане. Як і «мінуси», поставлені біблійній цитаті.
Євген Славянов
Згоден зі Святославом, у таких темах все просто рясніє суперечностями. Поза тим, цитати з Біблії, попри свою безперечну авторитетність і однозначність, не вирішують це питання ПРАКТИЧНО.
Так чи інакше треба вирішити, що робити в суспільстві з даною ситуацією, а не оминати. Якщо за Біблією це смертний гріх, то що їх розстріляти чи як? Чи їх лікувати, чи піддавати остракізму? Яке практичне виріщення питання? Гомосексуалісти є — це ФАКТ. Від того, що ми закриємо на це очі, проблема не зникне, а ми з нею живемо. Тому всеодно треба виробити чітку концепцію ставлення до гомосексуалізму в суспільстві (в даному випадку українському) й закріпити певні норми ( наприклад, про одностатеві «шлюби») законодавчо.
Михайло Шморгун
… Відповідь — " гомосексуалізм — це добре".

Букет рєжисьору, біблія (з малої букви) — незачьот.
Андрій Круглашов
Невже для нормального співіснування кожному члену суспільства потрібно вішати на груди табличку: «я сексуюсь виключно з жінками»? Може ще й позицію вказувати? а «69» — то вже аномальне відхилення? Чи ще не тягне на остракізм :)
Михайло Шморгун
Бог помер для часу в якому є місце гомосексуалізму, Віра паразитує на символах епохи. Не нашої епохи.
Толерантність має свої межі. Ми не живемо в світі Толкієна, де всьо кльово і добро є добром, а зло злом. Світ напівтонів народив напівлюдей, котрі відрікаються від свого життєвого напередвизначеного покликання — бути людиною (в широкому розумінні слова). Це їх вибір, але чи толерувати їх? Відповідь — Ні!

Андрій Круглашов
Михайле, а яке змістове наповнення ти вкладаєш у поняття «життєвого напередвизначеного покликання — бути людиною»?
Михайло Шморгун
в широкому розумінні слова — це ті правила, табу, що дозволили вижити людям. Відхід від напередвизначення — це шлях до самознищення.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте