Що сниться Стівену Кінгу

Останніми днями перебуваю під впливом творчості цього американського письменника, автора більш ніж 200 творів, серед яких близько 40 книг бестселерів в стилях хоррор, фентезі, трилер, містика...

Він почав писати тоді, коли мене ще й на світі не було (народився 1947 року) і його історії це справді щось неймовірне! Навіть у найневиннішої і буденної розповіді буває шокуючий фінал. Стівен Кінг майстерно змальовує зло, яке є в душі кожної людини та суспільства загалом і показує наслідки цієї деструктивної для особистості діяльності.

Я страшенно заздрю Стівену Кінгу за оригінальність сюжетів, яскравість образів та актуальність тем, яких він торкається у своїх творах. Надзвичайно люблю його за письменницьку майстерність та вміння тримати авдиторію в напрузі від першої до останньої сторінки.

Але є одне запитання, яке не дає мені спокою ось уже тривалий час. Як йому вдається не збожеволіти від власних вигадок?! Від цих численних демонів, вампірів, відьом та просто проклятих душ?! Що йому сниться вночі?

P.s. Для тих, хто добре спить, раджу деякі екранізації Стівена Кінга: «Худнучий» («Thinner»), «Участь Салема» («Salem's Lot»), «Сяйво» («The Shining»), «Утеча з Шоушенку» («Shawshank Redemption»), «Крістіна» («Christine»), «Туман» («The Mist»), «Воно» («It»), «Мізері» («Misery»), «Серця в Атлантиді» («Hearts in Atlantis»), «Таємне вікно» («Secret Window»).

Приємних сновидінь!

5 коментарів

Святослав Вишинський
Важко говорити про глибину авторів, які пишуть у жанрі містичної літератури, спрямовуючись у ній на ефекти емоцій, а не дійсної духовної глибини. Явище доволі «американське».
Лілія Шутяк
Глибина в цьому випадку — поняття справді відносне. Мається на увазі індивідуальна глибина читачів Кінга, до якої він «достукується», яку вміє розбудити своїми текстами.
Максим Пансик
Майже кожній людині хочеться вірити, що вона «біла і пухнаста». Німб сяє, крильця світяться чистотою і від усього цього іскриться аура високої духовності, культури і добропорядності. І стає так незатишно, коли хтось нагадує — десь там у безодні твоєї підсвідомості є купа демонів, готових будь-якої миті перетягнути тебе на бік зла.
Максим Пансик
Щиро дякую пані Лілії за нагадування про короля літератури жахів.
Лілія Шутяк
Прошу! Завжи рада однодумцям:)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте