Особливості любові

Він і Вона. Вчаться в одному класі. Випадково потрапляють на вечірку, де вживають спиртне й курять травку. Хлопець з надією каже: „I love you… and I have a condom". Дівчина ображається і відповідає, що їй, мабуть, краще піти додому.
Коли подібне кажуть у 17 років, ти втікаєш подалі від такої „любові". А, коли майже 30, тільки цього й чекаєш. І бажано без першої частини. Цікаво, чому так відбувається?

16 коментарів

Тадеуш Новіцкі
Тут потрібно раховувати відразу декілька факторів.
1. Діти-школярі обізнані з сексом тільки, так би мовити, «заочно» (фільми, фото, інтернет тощо). Тому є певні побоювання починати, але це стосується в більшій мірі дівчат.
2. Все ж таки мами попереджають дочок про те, що секс — це… І не треба його пізнавати передчасно.
3. Знову ж таки згадаємо про недавно обговорений стереотип «берегти себе для чоловіка».

А коли дорослі… Можна говорити і про фізіологічні потреби, і про те, що секс — це приємно, це — засіб проти поганого самопочуття, розрядки, отримання насолоди, всебічного єднання із коханою людиною і т.д. Тобто для дорослих секс — це невід*ємна частина життя, в той час як для молоді — вхід у доросле життя, в щось таємниче, незвідане і не факт, що в позитивне. Напевно, десь так…
Володимир Карагяур
Лілея цікаво!!! Ящось пропустив? Коли тобі встигло виповнитись 30 років і де твій коханий чоловік? Чи ось де ти була? Ти була у іншому вимірі разом з Ромою. Там час тече набагато швидше. І ми тебе не бачили півтора місяці, а там за цей час пройшло 6 років і тепер насправді тобі 30, ти вже не зромою. Але тоді по законах жанру у тебе мали б з`явитися якісь суперможливості, суперсила. Чи там ти вивчила щось таке нове, що допоже нашому світу вилізти з цієї дупи, і в їнших світах паралельних та не дуже наш світ називатимкть світом Лілеї, бо саме ти зробиш з нього ідеально гармонійне поєднання знання, духу та праці…
Галина Єреміца
Чому? Для мене це очевидно. Десь в цьому віці наступає активна фаза у сексуальному житті, як чоловіків, так і жінок. Жінки почуваються повноправними учасницями сексуального процесу, тому що вони, вже не цнотливі дівчата,і можуть порівнювати чоловіків у сексі (якщо їх було більше одного).Вони хочуть не просто сексу, а якісного сексу, вишуканого сексу. Вони мають право вибору партнера для сексу.І condom тут є обов'язковим «аксесуаром» у більшості випадків. Все залежить від ситуації. А ще ти розумієш, що життя дуже коротке і треба брати від нього все по максимуму, особливо приємне. Це моя суб'єктивна точка зору.
Лілія Шутяк
Підтримую твою суб'єктивну точку зору))))
Галина Єреміца
Дякую.Хоча думка багатьох жінок в 30.Я про це дізнаюся при спілкуванні з людьми віку +-, до речі незалежно від статі.І я вважаю це нормальним.
Альберт Комарі
Так, так і ще раз так!!! Твоя «суб»єктивна точка зору" притаманна більшості «сознательных взрослых»!!! :))
Галина Дичковська
Бо в 17 ти ще віриш в любов,
а в 30 — уже ні.
Лілія Шутяк
Так, до 30 у цьому почутті уже починаєш розчаровуватися…
Альберт Комарі
Ліля, дорога, що сталося? Ти вже починаєш розчаровуватися?
Галина Дичковська
В почутті любові неможливо розчаруватися в принципі.Саме воно робить людину — людиною.
Роз-чаровуємся від зачарування-віри у власну винятковість.Часто плутаєм потребу бути любленим і почуття любові/здатність любити.
Роман Дзик
Цілком безглуздий пост.
По-перше, є невеличка різниця між «I love you…» і «I have a condom».
По-друге, сьогоднішні 17-річні школярки назагал виявляються більш обізнаними з «condom» а не з «love».
По-друге, дуже сумніваюся, що дані спостереження щонайкраще відбивають психологію 30-річних жінок.
Висновок: проміжний (без жодних омонімічних натяків) вік авторки дозволяє констатувати, що знання психології 17-річних вже втрачене, а психологія 30-річних ще й близько не осягнена.
P.S. З психоаналітичної точки зору, сам факт звернення до подібної теми свідчить швидше про тугу за станом 17-річної закоханості, ніж про (самі знаєте, що)
Галина Єреміца
Рома ну не можна так, незручно ж…
Галина Дичковська
Пост зовсім не безглуздий. Піднімає не так проблему 17 — 30, як «I love you…» і «I have a condom».Тут Роман цілком правий, що це не одне і те ж.Фраза:«А, коли майже 30,… бажано без першої частини» вказує на те, що в нашій свідомості секс і любов часто ПРОТИСТАВЛЯЮТЬСЯ.
АБО секс, АБО любов.
1.Відмова від сексу в імя любові;
2. Відмова від любові в імя сексу;
Думаю, що авторка допису цю проблему ще не вирішила, хоч позиціонує себе в щасливому шлюбі /наскільки я розумію/.Інакше не ставила б такий пост. Це не дивно, бо цю проблему насправді вирішують/вирішили одиниці. Це демонструє ще й те, що навіть щасливий шлюб не знмає проблеми в нашій голові.
Очевидно, треба над цим працювати, щоб було і...,і...; а не або..., або…
Галина Дичковська
А школярок лаяти і звинувачувати не треба. Звинувачення когось в розпусті ще не свідчення власної цноти.
Врешті, визнання потреби в сексі так само необхідне, як і визнання потреби в любові.
Роман Дзик
Цинічна постановка питання провокує цинічну відповідь.
Визнаю, що маю певний суб'єктивний інтерес в особі авторки, тому дозволив собі не зовсім відсторонену реакцію.
Цілком погоджуюся з інтерпретацією пані Галини. Постановка питання «або..., або...» в даному випадку неприпустима. Тим паче неприпустимим є стереотипне узагальнення поведінки 17-літніх і 30-літніх. Отже, проблема корениться у свідомості самої авторки. З огляду на той самий суб'єктивний інтерес, пост (точніше не він, а сам факт його виставляння) видався мені безглуздим.
Щодо школярок, то жодної лайки чи звинувачення в їх бік не було і близько. Це констатація тієї нездорової ситуації, до якої спричинилося саме доросле суспільство.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте