Олександр Денисенко в Чернівцях

21-22 лютого Чернівці відвідає режисер, актор, сценарист, драматург, прозаїк, автор теле- і радіопередач Олександр Денисенко.

Олександр Володимирович Денисенко закінчив акторський факультет Всесоюзного інституту кінематографії у Москві (курс Народного артиста СРСР Сергія Бондарчука), кінорежисерський факультет Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого. Як актор знявся у 25-ти картинах у таких режисерів, як Володимир Денисенко, Георгій Данелія, Савва Куліш, Юрій Іллєнко, Олександр Муратов, Борис Івченко, Ігор Негреску, Олег Бійма та інших. Працював на студії імені О. Довженка як і режисер-постановник.

Як режисер зняв художні фільми «Що записано в книгу життя» і «Троянський Спас», документальні «Замість Бога», «Повіяв вітер січовий», «...І почалась революція», «1905 рік — пробудження», «Academia sempiterna».

Був автором і режисером історико-публіцистичної телепрограми «VADE ME CUM» на студії «Укртелефільм». Працював головним режисером та директором ТВО «Культура», директором ТВО «Образ», директором студії «Укртелефільм» та старшим режисером ТВО «Відродження» у системі Держтелерадіо та Національної телекомпанії України.

Був автором телепрограм «TV-історії», «Парадокси історії» та інших. Працював головним продюсером ТОВ «Українського об'єднання артистів» і як режисер-постановник поставив театралізоване шоу «АКТ-АКАДЕМІЯ» за участю театральних акторів з усіх театрів м. Києва. 2003 року у театрі ім. І. Франка і поставив, як режисер-постановник, виставу за Е.Філіппо «Різдво у домі Куп'єлло» за власним перекладом.

Як літератор працює з 1988 року. Автор оповідань, повістей, романів, п'єс, які опубліковані в періодичних виданнях, колективних збірниках, вийшли окремими книгами. Окремі оповідання і повісті вміщені в книзі «Душа ріки» (ЛА «Піраміда», 2008), п'єса «Оксана» вийшла в культурологічному проекті видавництва «Грані-Т» «Сердечний рай, або Оксана» (2009), яка була удостоєна ІІ-го місця у номінації «Співдружність» у VI Міжнародному конкурсі Мистецтва книги у Москві та диплому ІІ ступеня у конкурсі «Краща книга України». Кіносценарій «Оксана» за п'єсою «Оксана» був удостоєний ІІ-ї премії у номінації «Кіносценарії» літературного конкурсу «Коронація слова» у 2009 році. За цим твором у театрі імені І.Франка було поставлено виставу «Божественна самотність» (режисер Олександр Білозуб). Також у видавництві «Грані-Т» вийшла перша книга роману-фентезі «Межник, або Всесвітнє свавілля. Ч.1. На грані світла й тіні».

Олександр Денисенко з 1984 року є членом Спілки кінематографістів України, з 1996 — «Асоціації українських письменників» та Конфедерації драматургів України з 2001 року. За роль Гарвасія Доцьо у фільмі «Високий перевал» був удостоєний гран-прі Міжнародного фестивалю «Молодість» у 1982 р. Лауреат міжнародного кінофестивалю Матері (Ізраїль, м. Хайфа) — 1989 р. та Всесоюзного фестивалю «Дебют» (м. Москва) — 1989 р. У 2004-му році був удостоєний звання „Заслужений діяч мистецтв України“. Більше дізнатися про творчу діяльність О. Денисенка чернівецькі шанувальники мистецтва зможуть під час зустрічей з ним, які відбудуться 21-22 лютого:

21 лютого, понеділок:

11.30 — зустріч з викладачами та студентами філологічного факультету.

17.00 — зустріч з колективом театру імені О. Кобилянської.

22 лютого, вівторок:

11.30 — 12.30 — автограф-сесія Олександра Денисенка в »Букіністі".

15.00 — зустріч з читачами у Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського.

18.00 — авторський вечір у «Літкафе».

 

 За інформацію сердечно вдячні Інзі Кейван!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте