Коли жінки говорять про футбол...

Чоловіки обурюються!

Щось подібне відбувалося і на тренінгу під назвою «Футбол — мова порозуміння. Ксенофобія — поза грою!». Участь у ньому взяли журналісти та представники громадських організаціій Луцька, Львова, Одеси, Криму, Донецька, Києва та Чернівців. Тренінг був поділений на чотири сесії, кожна з яких торкалася проблем толерантності у висвітленні подій Євро-2012, а також журналістської відповідальності за розпалення міжнаціональних конфліктів.

Перед учасниками тренінгу виступили кваліфіковані експерти, які детально пояснювали ЯК і ЧОМУ потрібно писати про «наболіле» і вчитися уникати стереотипів. Найбільше сподобалась доповідь фахівця з міжнародних відносин та міжнародного права, доцента кафедри міжнародної журналістики КНУ Мрідули Гош. Особливо корисними виявилися результати моніторингу, проведеного протягом 2009-2011 років на стадіонах України. Дослідниками було виявлено безліч знаків ненависті, які свідомо (а найчастіше — несвідомо) демонструють футбольні вболівальники.

 Під час тренінгу неприємно вразив наступний факт — нетерпимість деяких чоловіків у ставленні до жінок-доповідачок. Нехай це справді виглядає дещо дивно, коли про футбол говорять жінки, але, гадаю, зовсім зайвим є перебивати мовця, намагаючись продемонструвати «який я крутий» і «що ви знаєте про футбол, ви ж лише жінка». Невміння вислухати опонента, нетолерантність та пихатість — це ті риси, які професійний журналіст не може собі дозволити. Особливо, якщо він спеціаліст у зазначеній тематиці.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте