Австрійська бібліотека ЧНУ отримала нове приміщення

У Науковій бібліотеці Чернівецького університету відбулось урочисте відкриття австрійської бібліотеки.

Уперше вона почала діяти ще 20 років тому в приміщенні Резиденції. Сьогодні бібліотека має свій просторий зал, де кожен бажаючий може ознайомитися з останніми літературними надходженнями.

Урочисте відкриття австрійської бібліотеки відвідали численні гості — керівництво ЧНУ в особі проректорів та ректора Степана Мельничука, викладачі та студенти нашого вузу.

Почесним гостем заходу став Мартін Бехрінгер, який відзначив важливість австрійської бібліотеки для нашого краю. «Книги, які є в бібліотеці, творять міст між нашими народами. Саме тут формується актуальна культура». У майбутньому закордонні партнери планують продовжувати роботу з австрійською бібліотекою та дбатимуть за її поповнення новими фондами.

Ректор ЧНУ Степан Мельничук зазначив, що нове приміщення сприятиме збільшенню кількості відвідувачів, які матимуть можливість не лише прочитати книги, але й взяти участь у різноманітних культурних заходах, організованих бібліотекою.

Уже сьогодні тут діє виставка, присвячена 110-річчю від Дня народження Рози Ауслендер — видатної поетеси, доля якої тісно пов'язана з Буковиною.

фото Романа Пазюка

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте