«Як зробити з соціалки бестселер?»

31 травня за підтримки Мережі соціальної журналістики та в рамках Першого Міжнародного Фестивалю «Книжковий Арсенал» відбудеться відкритий майстер-клас на тему «Як зробити з соціалки бестселер?» з популярним шведським журналістом, автором кількох соціальних бестселерів Тамасом Геллертом.

Що:  Термін «бестселер» не визначає літературної якості твору, а лише говорить про його велику популярність,  але Тамас  Геллерт розповість як можна створити «інфотейнмент», не відступаючи від канону істинності та серйозності.

Тамас Геллерт, використовуючи приклади та практичні вправи, розповість:

· як зробити журналістський матеріал популярним, але не «жовтим»;

· як правильно переплітати різні літературні стилі висвітлюючи гостросоціальні теми;

· як журналіст може допомогти вирішити соціальні проблеми своїми роботами;

· як плітки та стереотипи використовують журналістів.

Коли:  31 травня 2011 з 14.00 до 17.00

Де: м. Київ, Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12-14 (колишня вул. Івана Мазепи, 28-30)

Для кого: журналісти, редактори, рекламісти, PR-менеджери, медіа та громадські активісти, загалом усі, кому цікава соціальна реклама та маркетинг, соціальна журналістика,  висвітлення соціальних проблем

Умови участі: майстер-клас безкоштовний та відкритий для учасників Мережі соціальної журналістики,  професіоналів, які працюють у сфері соціальних комунікацій!

Реєстрація обов'язкова! Для участі у майстер-класі необхідно заповнити реєстраційну анкету на блозі  http://sotsialka.livejournal.com/5858.html. Заявки приймаються до 13.00 30 травня 2011 року. 

Результати відбору: Учасники отримають підтвердження реєстрації в залежності від наявних місць у понеділок 30 травня після 14.00. 

Довідка про спікера:

Геллерт Тамас (Gellert Tamas) є одним з найпопулярніших журналістів у Швеції. Наразі Тамас працює у провідних ЗМІ Швеції: щоденній газеті Dagens Nyheter та телеканалі  TV4. Автор бестселеру «Лазерна людина — історія про Швецію» (Lasermannen — en ber?ttelse om Sverige), що базувався на реальній історії про те, як емігрант в 1991 році розстрілював перехожих у Стокгольмі. Геллерт  аналізував проблему на рівні того, що вплинуло на ріст ксенофобії у країні, уникаючи популістських спекуляцій, і це глибоко зачепило мільйони читачів. Книга отримала нагороду Kristallen та була екранізована на ТБ. Його друга книга «Апатична» (De apatiska) присвячена правам дитини. Вона розповідає через історію одної дівчинки, як бюрократи, ліниві журналісти, лікарі та психіатри штучно створюють поняття «безнадійних апатичних дітей». 

 

2 коментарі

Ірина Вікирчак
Ліль, ти там будеш? 1 червня буду презентувати свій проект в Книжковому Арсеналі, приходь підтримати :)
Лілія Шутяк
На жаль, ні((( шкода…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте