Викладачі кафедри журналістики взяли участь в обговоренні Закону України «Про доступ до публічної інформації»

У Чернівцях відбувся тренінг для журналістів та представників органів місцевого самоврядування з питань впровадження Закону України «Про доступ до публічної інформації». Участь у ньому взяли журналісти краю, викладачі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, чиновники місцевих та районних рад тощо.

Перед гостями виступили: заступник шеф-редактора 5 каналу Святослав Цеголко, провідні медіа-юристи Оксана Ващук (Інформаційно-правовий центр «Наше право»), Ігор Розкладай (Інститут медіа права) та Роман Головенко (Інститут масової інформації).

Під час тренінгу основну увагу було звернено на визначення різновидів інформації, правильного оформлення запитів, можливість вільного доступу до інформації, а також відповідальність та захист державних службовців.

Для усіх учасників тренінгу Святослав Цеголко провів практичні заняття, поділивши присутніх на групи, які отримали індивідуальні завдання. Обов'язковою умовою для кожної з груп було написання інформаційного запиту та відповіді на нього. За підсумками експертів, усі учасники належним чином впорались із запропонованим завданням.

Окрім того, журналісти і чиновники отримали у подарунок новоспечену книгу методичних рекомендацій експертів щодо практичного впровадження Закону України «Про доступ до публічної інформації», яка суттєво допоможе поглибити свої знання із згаданого питання.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте