Лекція "Богдан Лепкий і Австрія"

В університетській бібліотеці відбулася лекція кандидата філологічних наук, директора бібліотеки Михайла Зушмана на тему «Богдан Лепкий і Австрія». Це вже друга подібна зустріч у рамках австрійських вечорів. Минулого місяця у конференц-залі бібліотеки відбулась перша лекція з цієї серії — «Австрія та австрійці: кліше та реалії» Лариси Олексишиної.
Під час учорашньої зустрічі Михайло Зушман запропонував усім присутнім ознайомитися з постаттю відомого українського поета, прозаїка, перекладача Богдана Лепкого, його життєвим і творчим шляхом. Науковець розповів, що, окрім насиченої літературної діяльності, Богдан Лепкий займався також малярством. Особливо гарно вдавалися митцю ікони. З дитинства він мав можливість спостерігати за роботою батька-священика та перейнятися любов'ю до цього виду живопису.
Також Михайло Зушман продемонстрував усім присутнім архівні австрійські видання початку ХХ століття, де представлено публікації Богдана Лепкого.
Зрозуміло, що тема «Богдан Лепкий та Австрія» не може бути вичерпана однією лекцією, а заслуговує на ґрунтовне наукове дослідження.
Нагадаємо, що у рамках австрійських вечорів заплановано ще дві зустрічі. 30 листопада о 18 годині в конференц-залі університетської бібліотеки Микола Кушнір прочитає лекцію на тему «Чернівецька єврейська громада за австрійської доби», а 28 грудня перед глядачами виступить Володимир Фісанов із доповіддю «Інтелектуальні імпульси австрійського ренесансу на перетині століть».

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте