Кому вірити: журналістам чи екстрасенсам?

Сьогодні день почався дуже рано. Зазвичай не прокидаюсь раніше 9-10 години, а тут мала на 8.30 урок у чернівецькій школі № 12.
Зайшовши до класу, відразу відчула затишну домашню атмосферу і велику цікавість третьокласників. Побачивши нову «тьотю», вони охоче підходили знайомитись.
Розповідаючи, що таке журналістика, хвилювалась не менше за них. Це вам не студентам пари читати:) Спробуй розкажи простими словами, що таке, наприклад, формування громадської думки?!
А дітки справді хороші. І запитань ставили несподівано багато! Найбільше їх цікавило, чи я знаю Кличка:) Щоправда, увагу їхню втримати важко. Не знаю, як собі дають раду вчителі. Завжди потрібно щось показувати, гратися з ними, буквально висмикувати з-за парт.
Найбільше вразило запитання одного хлопчика про те, чому люди мають вірити журналістам і не вірити екстрасенсам?! От щоб ви на це сказали, га?

7 коментарів

Taras Ganych
Дякую Ліля за чудовий урок. Що я відповів ви чули. Я відвертий противник подібного виду шоу (Битва екстрасенсів та їм подібні). І я хочу звернути увагу громадськості на те що є діти які щиро по дитячому вірять в ту всю дурню, і їм від того не по дитячому страшно! Ми травмуємо їхню психіку допускаючи віру в ці дурниці.
Лілія Шутяк
Рада була випробувати себе в новій ролі:)
Святослав Вишинський
Чернівецька школа № 12 передбачає особливу відзнаку для працюючих там учителів. Учнівський контингент доволі специфічний.
Taras Ganych
Здогадуюсь про що ви, але ображатись не стану, оскільки в окремих випадках ситуація дійсно складна. Але варто знати й те що ця школа не відбирає для себе учнів (батьків) як це роблять «популярні школи». Тому ситуація наближена до об'єктивної по Україні. Що ж стосується інших аспектів, то діти як діти, і школа як школа.
Святослав Вишинський
Ті школи, які «відбирають» дітей в Україні — виходять найчастіше не стільки зі здібностей і знань, скільки з фінансових можливостей і соціального статусу батьків. Тому такі поняття, як «ліцей» або «гімназія» насьогодні так само позбавлені сенсу. Хоча слід визнати, що в таких закладах і дисципліна, і загальний рівень усе рівно помітно вищі. Хоча і не такі, як були колись «во время оно» або мали би бути в теорії.
Святослав Вишинський
До слова — навряд чи у Кловському ліцеї в Києві набагато комфортніше викладати зі зрозумілих причин:

Taras Ganych
Святослав, я ж не даремно написав учнів (батьків) ))). Повністю зараз з вами згідний.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте