Про жінок, чоловіків і театр


У Чернівцях розпочався VІІI регіональний фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини». Триватиме він до 29 жовтня. Протягом цього часу чернівчан і гостей міста розважатимуть театри зі Львова, Києва, Миколаєва, Вінниці, Чернівців, Ботошань (Румунія).
Учора відвідала виставу Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Т.Г. Шевченка під назвою «Господиня заїзду» (за твором Карло Гольдоні). Як стверджує афішка: комедія з музикою й танцями. Що першого, що другого на сцені вистачало. А ще було багато сміху, яскравих персонажів і позитивних вражень.
Головна героїня комедії Мірандоліна – власниця готелю, довкола якої так і в'ються чоловіки. Відразу троє з них готові запропонувати дівчині серце, руку, гроші й «свою протекцію». Щоправда, як у добрій казці, обирає вона бідного слугу Фабріціо. Але робить це не так з доброї волі, як, швидше, щоб запобігти набридливим залицянням маркізів-баронів-графів. Єдине, що турбує Мірандоліну – її свобода. Але, зрештою, героїня робить висновок, що вільною можна бути і в шлюбі.
Завдяки своїй красі, гострому розумові та різноманітним хитрощам дівчині вдається підкорити серце навіть найзапеклішого жінконенависника кавалера Ріпафратта. Хоча, загалом, він їй не потрібен. Мета Мірандоліни – довести усім, якою силою наділена жінка і якими слабкими виявляються чоловіки перед її чарами.
Окремо слід відзначити відмінну гру акторів (особливо Ріпафратта – Олександр Папуша). Його міміка і жести просто доводили глядачів до сліз! Як розповіла мені подруга-тернополянка, за цим актором її колєжанки «сохли» ще зі школи. Так що, дівчата, не варто шукати телевізійних кумирів, йдіть до театру. Там є не менше привабливих чоловіків!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте